Kalandos kilométerek - Egy verseny naplója


Elöljáróban le kell szögeznünk, nem rendeztünk még alanyi jogon futóversenyt. Volt már rá példa (több alkalommal is), hogy partnereink nálunk rendezték meg aktuális kihívásukat, gondoljunk csak a már-már hagyományosan megrendezésre kerülő Lillafüred Trailre. De azzal, hogy az első versenyre való felhívástól az utolsó pályajelölésig mindent mi magunk intézzünk, valami egészen újba és ismeretlenbe vágtunk bele.

Futóversenyt láttunk már mindannyian, sőt, a Park egy-két munkavállalója egyben lelkes amatőr futó is, és ilyen minőségben rendszeresen részt vesznek különböző megmérettetéseken és távokon. Így volt elképzelésünk és ötletünk is arra, hogy milyennek is képzeljük el a saját kis versenyünket. 

DVTK Park - Kalandos kilométerek - Egy verseny naplója

Kettő dolog, amihez mindenképp ragaszkodtunk:

  1. Bár “futóverseny” néven hirdettük meg, azonban az elsődleges és legfontosabb célja mégis nemesebb volt a puszta versenyzésnél. Szerettük volna, ha a befolyt nevezési díjakból a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs osztályát támogatni.
     
  2. A festői Bükk egyik legvarázslatosabb völgyében vétek lett volna aszfaltos pályát kijelölnünk. Az így a Mária-ösvényen és Erzsébet sétányon kanyargó körpálya inkább lett egy terepfutó verseny, mint utcai megmérettetés.

A verseny időpontja előtt több mint egy hónappal megindult a jelentkezés, és ahogy közeledett a verseny napja, egyre több nevezés érkezett és ezzel párhuzamosan nekünk is egyre több elvégzendő feladatunk támadt, az apróságoktól kezdve a szemmel is látható, lényeges dolgokig. 

Így leírva talán nevetséges semmiségnek tűnik, de össze kellett állítanunk a frissítőpont kínálatát, készíttetnünk kellett egy óriási “Rajt / Cél” feliratot, meg kellett terveztetnünk a rajtszámokat, a futópólót és a befutóérmet. Ezek talán könnyű feladatnak tűnnek, de amikor ott álltunk az érmek megszámlálhatatlun széles kínálata fölött, akkor bizony volt baj, hogy melyiket is válasszuk (ellenben a végeredményt látva, biztosan tudjuk, hogy szuper érmek készültek). Pár nappal a verseny előtt már összeállítottuk a napi menetrendet, így már legalább papíron tudtuk, hogy fog kinézni a verseny, az első nevező helyszíni regisztrációjától az utolsó futó beérkezéséig.

DVTK Park - Kalandos kilométerek - Egy verseny naplója

A Kalandos Kilométerek napján aztán rendkívül korán keltünk. Elkészítettük a rajtcsomagokat, felállítottuk a célkaput és a frissítőpontot, beüzemeltük a hangosítást és vártuk a résztvevőket. Aztán az előzetesen regisztráltaknak csaknem a duplája gondolta úgy, hogy ma összeköti a kellemest a hasznossal és a frissítő erdei futás mellett nevezési díja befizetésével támogatja kezdeményezésünket. Ennek eredményeképp több mint hatvan fő indult el a különböző hosszokon. Mivel elsőre nem hirdettünk ultra távokat és extra szinteket, így a tízórás rajt után egy órával már utolsó futónk is beérkezett a célba, hogy átvegye a jól megérdemelt befutóérmét és emléklapját.

Ami pedig a legfontosabb, hogy a versenyzők lelkesedésének és részvételének köszönhetően sikerült több mint kétszázezer forintot összegyűjtenünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs osztálya számára. Reméljük, hogy a hamarosan beszerzésre kerülő eszközök sok-sok gyermeknek könnyítik majd meg az amúgy küzdelmes mindennapokat, illetve mielőbb elhozzák számukra a gyógyulás áldásos pillanatát.
A Lillafüredi Sport- és Kalandpark életében az első Kalandos Kilométerek Jótékonysági Futóverseny egy lépés volt. Egy lépés azon az úton, ahol folyamatosan szeretnénk mind messzebb jutni, és minden egyes alkalommal egy nemes cél és gondolat mellé odaállni, ezáltal pedig kissé jobbá tenni a mindennapokat embertársaink számára!

DVTK Park - Kalandos kilométerek - Egy verseny naplója

Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában, szervezőként, futóként vagy támogatóként részt vett a rendezvény lebonyolításában és szeretnénk megkérni mindenkit, hogy aktívan vegyen részt jövőbeni eseményeink életre hívásában. 

Írjatok nekünk, adjatok ötleteket, fejtsétek ki véleményetek, mivel tudjuk még színvonalasabbá tenni versenyünk, egyáltalán milyen versenyt látnátok szívesen a kalandpark kapuin belül, mi volt a jó, mi volt a rossz, mit tartsunk meg és min változtassunk!

Írjatok nekünk!

Várjuk bármilyen észrevételetek, építő jellegű kritikátokat és témajavaslatotokat!