Műfüves

Milyen talpú cipőt használhatok?

A műfüves pálya használatára kizárólag sima illetve sűrített talpú (hernyós, műfüves) futballcipőben van lehetőség. Stoplis cipő használata TILOS!

Lehet-e a pályán ételt, italt fogyasztani?

Mivel a műfű jellegéből adódóan nehezen tisztítható, illetve folyamatos karbantartást igényel, így a pályán, illetve annak közvetlen környezetében az étel és ital fogyasztás nem megengedett!

Van-e lehetőség tisztálkodásra/zuhanyzára?

A Kalandpark főépületében található 2 db öltöző lehetőség biztosít egy fárasztó futballcsata utáni frissítő zuhanyzásra és tisztálkodásra! Az öltöző használatát tartalmazza a pálya bérleti díja!

Csak a Park nyitvatartási idejében van lehetőség a pálya használatára?

Nem, előzetes bejelentkezés alapján nyitvatartási idő előtt és után is tudjuk fogadni a labdarúgás szerelmeseit. Ebben az esetben viszont az öltöző használatát nem tudjuk biztosítani!

Este 10-kor szeretnénk játszani a barátainkkal, van erre lehetőség?

Igen, a pálya szabvány világítással rendelkezik, így van mód a sötétedés utáni használatra is!

Rummenigge

Mi is az a Rummenigge-focisuli?

A Rummenigge-focisuli egy olyan labdás ügyességfejlesztő játék, amivel akár a kezdők is játékosan fejleszthetik képességeiket, úgy, hogy a különböző akadályokon végighaladva minél kevesebb próbálkozásból igyekeznek a pályát teljesíteni.

Ki az a Michael Rummenigge?

Többszörös német válogatott labdarúgó, az egész rendszer megálmodója és névadója, a legendás Karl-Heinz Rummenigge testvére.

Mik a játékszabályok?

A pályák fölött található tájékoztató táblákon informálódhatsz, hogy hol milyen feladatot kell végrehajtanod.

Hány fő játszhatja?

A minigolfhoz hasonlóan egy pályán egy időben egy fő tud küzdeni és fejlődni.

Mi a cél a kör alakú kis pályán?

A kör alakú „dühöngő" remek lehetőséget nyújt arra, hogy ellenfeleddel szemben is megmutasd, hogy te vagy a nagyobb cselkirály! Érj el három gólt, vagy rúgd át a másik lába között háromszor a labdát, és győztél!

Mit érdemes viselnem?

Futballozáshoz könnyű viselet ajánlott, és olyan zárt cipő, melyet nem sajnálsz, ha kicsit koszos lesz. A pályán stoplis cipő használata nem megengedett.

Segway

Mi az a Segway?

Olyan kétkerekű önegyensúlyozó eszköz, mely saját egyensúlyát másodpercenként százszor korrigálva folyamatos egyensúlyt biztosít a használója számára, annak ellenére, hogy a két kerék egymás mellett található.

Hogyan tudom megtanulni a gépek használatát?

Kalandparkunk minden túra elején, az előzetes segway-es tapasztalatok függvényében egy rövid ismerkedő vagy ismétlő oktatást biztosít a gépekkel, így mindenki biztonságosan tudja használni azokat a park kapuin kívül is!

Hány éves kortól használható?

A Lillafüredi Sport- és Kalandparkban a Segway használat alsó korhatára 8 év.

Van-e súly vagy magasságkorlátozás?

Magasságkorlátozás nincs, azonban a gépet csak 30 és 110 kg-s testsúly között szabad használni!

Milyen felszerelés, viselet ajánlott?

Olyan kényelmes viseletet javaslunk, mely biztosítja viselője számára a szabad mozgást. Fontos, hogy a lábbeli lapos talpú és zárt legyen!

Meddig tart egy túra?

A túraleírások között lehet tájékozódni az adott túra hosszáról.

Milyen kondicionális állapot szükséges a gépek használatához?

Bár úgy tűnik, hogy a gépeken csak állni kell, és gyönyörködni a természetben, jó, ha az embernek egy egészséges alap állóképessége van. Különösen a kezdő segway-esek körében jellemző a túlzott koncentrációból eredő görcsös izomfeszülés, mely hamar elfáradáshoz vezethet.

Hány fő vehet részt egy túrán?

Túráinkat 2-9 fő között indítjuk.

Lehet-e fényképezni/videózni menet közben?

Kezdő segway-eseknek nem javasoljuk, hogy menet közben a gép irányításán kívül bármi mással is foglalkozzanak. Azonban már a kezdő túra során is tanulunk olyan gépkezelési technikákat, mely a későbbiekben lehetővé teszik a jeles esemény megörökítését és segítik a szelfik létrejöttét.

Ha kibéreltem a gépet, mennyi ideig használhatom?

Kifejezett gépbérlésre nincs lehetőség, a gépek használatára csak a meghirdetett túrák keretében nyílik alkalom, ahol folyamatosan jelen van egy szakképzett segway oktató is.

Ha gyermekem nincs 30 kg, akkor felállhatunk ketten a gépre?

Nem, a gépek irányításának a lényege a testsúlyáthelyezés, így rendkívül balesetveszélyessé válna két ember számára!

Kötélpálya

Hány éves kortól használhatja gyermekem a gyerek kötélpályát?

Amennyiben a gyermek már biztosan tud járni, és a beülőt illetve a sisakot is biztonságosan rá lehet adni, úgy lehetőséget ad a gyermeknek a pályahasználatra. Jellemzően ez 1,5-2 éves gyermekeknek már semmi gondot nem jelent.

Milyen magassági korlátok vannak a kötélpályákon?

A gyermek kötélpályát 130 cm-s, a junior pályát 130 és 150 cm közötti, míg a felnőtt pályákat 150 cm-s testmagasságtól használhatóak.

Milyen viselet ajánlott a kötélpályázáshoz?

Mindenképp viseljünk zárt, fűzős lábbelit, illetve könnyű, sportos, a szabad mozgást biztosító ruházatot. Szoknya viselése nem ajánlott! A fémszíjas karórákat, karláncokat le kell venni! A hajat copfba kell rendezni!

Elfáradtam, le tudok jönni menet közben is a pályáról?

Természetesen amennyiben úgy érzed, hogy nem megy tovább, ezt jelezd a pálya alatt dolgozó animátornak, aki gondoskodik arról, hogy biztonságban elhagyhasd a pályát. Azonban először mindig próbálj meg tovább küzdeni, hisz így sokkal nagyobb sikerélményben lehet részed!

Mennyi idő végigmászni a pályákat?

Egyéni képességektől függ, hogy mennyi ideig tart teljesítened pályáinkat. Tapasztalat, hogy a junior pálya fél, a felnőtt pályák egy óra alatt teljesíthetőek.

Junior jegyet vettem, de kedvem támadt a felnőtt kötélpályákhoz is. Mi a teendő?

Fáradj ki a pénztárhoz, váltsd meg a két pálya különbözetének az értékét, és már törhetsz is a magasba!

Rossz idő esetén is lehet mászni?

Kalandparkunk specialitása, hogy rendelkezik egy egyedi, beltéri kötélpályával is, melynek nem okoz gondot sem orkán erejű szél, sem monszuneső. Így ha a kötélpályázás szerelmese vagy, várunk rád rossz időben is!

Gyakorlott kalandparkozó vagyok, köteles vagyok teljesíteni a gyakorló pályát?

Igen, bármennyire is jártas vagy a kötélpályák világában, az országban egyedülálló, speciális biztosítórendszerünk miatt köteles vagy teljesíteni a gyakorlópályát.

Biztonságban van gyermekem a junior kötélpályán?

Az országban egyedülálló, duplán biztosított rendszert használunk, mellyel nem tudja kikötni magát a felhasználó a mászás alatt egy pillanatra sem. Így legalább egy karabinerrel folyamatosan kötve van a pályához, és ezáltal biztonságban van!

Kell-e kísérnem gyermekemet a gyerek kötélpályán?

Igen, a gyermek kötélpályán az animátorok csupán felöltöztetik a kalandozni vágyó gyermeket, illetve megmutatják a karabinerek használatát. A gyermek kísérete és a folyamatos csatolások biztosítása a szülő/gondviselő felelőssége!

Lasertag Aréna

Mi az a lasertag?

A lasertag a paintballhoz hasonló, fegyverrel játszható stratégiai játék. Azonban mivel ennél a rendszernél csak egy lézeres érzékelés történik a találat során, így nincs a paintballban tapasztalható fájdalomérzet és kék-zöld foltok. Így bátran játszhatják a fiatalabb korosztály tagjai is!

Hány éves kortól használhatják a fegyvereket?

A laserfegyverek használatának alsó ajánlott korhatára betöltött 6. életév. E kor alatt is van lehetőség a fegyverek használatára, azonban csak felnőtt kíséretében!

A paintballhoz hasonlóan fájdalommal jár, ha eltalálnak?

Nem, itt csupán a fejre felhelyezett fejpánt és a fegyver érzékeli a találatot, így semmilyen fájdalomérzet nincs a játék során.

Hány fő használhatja?

Az erre a célra kialakított, majd 1000 négyzetméteres Lasertag Arénéban egyszerre 18 fő játékra nyílik lehetőség.

Szabaduló szoba

Mi is az a szabaduló szoba?

A szabaduló szoba napjaink divatos kijutós játékainak a legújabb képviselője, ahol a furfangos logikai és ügyességi feladatokat kell megoldani, és így megtalálva a kijutáshoz szükséges kulcsot!

Félni fogok odabent?

Bár a neve alapján akár izgulhatnál is, a mi szabaduló szobánk sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a csavaros észjárásra, mint az vérfagyasztó ijesztgetésre. Így akár egészen kicsi is kipróbálhatják magukat, aggodalomra nem lesz bent okuk.

Hány fő tud egyszerre játszani?

A maradandó játékélmény és a kényelem érdekében a szobába egyszerre 8 főt tudunk beengedni!

Ejtőgép

Mi az az ejtőgép?

Az ejtőgép egy Angliában, az ejtőernyősök kiképzésére kifejlesztett szabadesés szimulátor.

Olyan mint a bungee jumping?

Nem, itt statikus kötelet használunk, így csak egyszer történik meg a leengedés és nem ránt vissza a kötél.

Mennyire biztonságos?

A gép naponta kerül átvizsgálásra, illetve minden nap kezdetén végeznek róla próbaugrást is. Így napközben már csak egy többszörösen tesztelt gépet használhatnak a vendégek.

Kik nem használhatják az ejtőgépet?

Az ejtőgép csak 30 és 110 kilogrammos testsúly között használható! Terhes anyáknak, gerincsérülteknek, ittas, bódult személyeknek a gép használata TILOS!

Megijedtem és nem akarok leugrani. Visszamehetek?

Természetesen, amennyiben megijedtél a magasságtól és visszamennél, erre lehetőség nyílik. Azonban az érvényesített kupont ebben az esetben nem tudjuk részedre visszaadni!

Felkísérhetem gyermekem/párom/ismerősöm, hogy onnan fotózzam?

Nem, fénykép, videó készítésére csakis a földről van lehetőség!

Játszótér

Szükséges-e napijegyet váltanom a játszótér bérléséhez?

Nem, a játszótér használata, ahogy az egész Piknikrét látogatása, díjtalan!

Egyszerre hányan használhatják a trambulinokat?

A trambulinokban egyszerre 1 fő ugrálhat!

Ugrálhatok-e a trambulinokban cipőben?

Nem, amennyiben a trambulint kívánod használni, kérjük, vedd le a cipődet!

Mennyi a kis játékautók bérleti díja?

A játszótéren található autók használata, mint minden játszótéri elem használata díjtalan!

Mennyibe kerül az óriás sakk?

A játszótéren található óriás sakk, mint minden játszótári elem használata díjtalan!

Légvár

Milyen korú gyermekek használhatják a légvárat?

A légvárat maximum 12 éves korig használhatják!

Kötelező-e a zokni viselete?

Igen. Nyári napokon a légvár gumi felülete nagyon felforrósodhat, mely kellemetlen lehet a gyermekek számára. A zokni használata megvédi ettől a gyermekeket!

Hány fő ugrálhat egyszerre a légvárban?

Egyszerre maximum 16 fő használhatja a légvárat!

Vízi dodzsem

Gyermekem fél egyedül használni a dodzsemeket, beülhetek vele?

Igen, van lehetőség a dodzsem közös használatára, ám a felhasználók összsúlya ekkor sem haladhatja meg a 100 kg-t!

Gyermekem nem tud úszni, így is használhatja az eszközt!

Természetesen, hisz a használat során nem kerül vízbe a gyermek, valamint folyamatos animátori felügyelet alatt áll!

Mennyi ideig tart egy menet?

Egy használat 5 percig tart, ennek ára 1 kalandkupon.

Zipline

Gyermekem 35 kg, csúszhat?

Nem. A pályát a puszta fizika működteti, így az ő súlyával nem tudjuk biztosítani, hogy biztonságosan átérjen a csúszás során a túloldalra!

Csúszhatok-e együtt gyermekemmel, hogy meglegyen a minimum súly?

Nem, a beülőket egyszerre egy ember tudja használni.

Vettem jegyet magaslati kötélpályára, mehetek a tetőre csúszni?

Nem, a zipline használatához külön kalandkuponok megváltása szükséges!

Segíteni fog-e valaki az átcsatolásban az első csúszás után?

Nem, az oszlopon egyedül kell boldogulnod! Ezért különösen figyelj az animátorra, aki a tetőn részletesen elmagyarázza a karabinerek pontos használatát!

Elrontottam az érkezést, és visszacsúsztam a pálya közepére. Mit tegyek?

Fordulj háttal az érkezési pontnak, és kezdd el kihúzni magad, mint egy lajhár. Ha végképp nem megy, animátoraink pillanatokon belül ott vannak, és segítenek neked!

Monsterbike és Hill Dog

Miért csak 14 éves kor felett van lehetőség az eszközök használatára?

Mind a Hill Dog, mind a Monsterbike bőven kimeríti az extrém sport fogalmát. Szűk erdei utakon akár 50-60 km/h sebességgel is száguldunk, amihez a megfelelő mentális állapoton túl komoly fizikai felkészültségre is szükség van. Ez csak 14 éves kor feletti vendégeink számára megengedett és tőlük elvárható!

Kapunk védőfelszerelést az guruláshoz?

Természetesen, mivel rendkívül veszélyes sportról van szó, térd- és könyökvédőt, valamit védőszemüveget biztosítunk!

Milyen pályán gurulunk?

A Bükki Nemzeti Park területén, a Lillafüredi Libegő felső állomásától került kialakításra két pálya is.

Mi a különbség a két pálya között?

Javarészt az egykori bobpálya nyomvonalán haladó „régi” pályát csak az igazán tapasztalt bringásoknak ajánljuk, hisz rengeteg technikás kanyar és hosszú egyenes található rajta. A fehérkői szerpentinen kijelölt „új” pályát a monsterezéssel és rollerezéssel ismerkedőknek ajánljuk!

Aranymosó

Mi az az aranymosó?

Egy gyerekjáték, mely az egykori aranymosók életét hivatott egy kicsit felidézni és a régmúlt korok világába visszarepíteni a gyermekeket!

Mit kezdjek a „kibányászott kinccsel”?

Nem fogtok igazi aranyat találni, vigyétek haza nyugodtan!

Crazy Drift

Mi az a Crazy Drift

A crazy drift egy, leginkább a gokartra hasonlító kiskocsi. Azonban azzal ellentétben csak három kereke van, és nincs rajta fék, így meglehetősen különleges élményben lesz része a használónak!

Mire jó a kocsin található kar?

A kar emelésével különböző trükkök hajthatóak végre, akár egy teljes kört meg lehet úgy tenni a kocsival, hogy közben végig oldalra haladunk!

Kik használhatják a Crazy Driftet?

8 éves kor felett, és 60 kg testsúly alatt bárki kipróbálhatja magát.

Van-e időmérés a pályán?

Nincs, a Crazy Drift használata inkább a trükkök, pörgések-forgások végrehajtásáról, és nem a sebességről szól.

Szükséges-e védőfelszerelés használata?

Igen, sisak és kisgyermekek esetében könyökvédő használata kötelező!